Allt fler böcker blir film

Att slänga sig ner i soffan med en god bok är för många något som klassas som kvalitetstid, men nu kan du slänga dig ner i soffan med din goda bok som även blivit till film. 

Varför väljer man att redan sakpa något som redan har blivit skapat? det det frö att man är feg och tänker på pengar?

”Med en succébok i ryggen kan man säga att filmproducenten inte bara köper historien utan också ett varumärke – och om man vill, en publik. Kanske har 100.000 redan läst boken och många av dem kan vara nyfikna på att mäta sina egna fantasibilder med filmen.”(läs mer)

I alla fall vittnar citatet om att man ser en enkel väg till att vrida ut lite mer ut något. och detta behöver inte vara något dåligt då många som älskar en bok gärna vill se den på vita duken och hur någon annan har tolkat den. Nu när man även enkelt kan exempelvis streama film på Film2home.se har vårt behov av att sluka film aldrig varit större.

Fler böcker till film än man tror

popcorn och filmVad som är intressant är att när man börjar tänka efter så är det fler filmer än man tror som egentligen bygger på böcker. Ta bara Stephens Kings bok The Shining som filmatiserades av Stanley Kubrick med en otroligt fri tolkning som tydligen inte Stephen blev så glad över. vad allt handla rom är utbud och efterfrågan, för vill vi har filmatiseringar så kommer vi få det – och visst vill vi det?