Bokrean har börjat

Den stora bokrean är för många som älskar böcker den bästa tiden på året. Ibland går det att hitta böcker för under 100-lappen, medan de vanligtvis kostar omkring 300 kronor.

Vi lyfter ofta bra boktips, med allt från böcker som handlar om ekonomi eller litteratur som berör; romaner, deckare, rysare eller action. Och nu tänker vi komma med ett boktips som är bra för plånboken: det är just nu bokrea!

En av de som också tycker om den stora bokrean är Veronica Hurtig som arbetar på Akademibokhandeln:

Jag ser optimistiskt på branschen. Vi har inte känt av att det skulle ha blivit svårare sedan näthandeln kom. Jnytt.

Vidare säger hon att näthandeln faktiskt kan ha bidragit till att allt fler intresserar sig för läsningen, speciellt märks det av när bokrean drar igång och det är mycket kunder  som besöker affärerna.

Vad bör du köpa på bokrean?

1153256-vegetable-shopping
Hälsoböcker trendigt nu

Vad bör du då köpa på bokrean? Främst handlar det ju om att hitta böcker som intresserar dig, utgår alltid från det du tycker om. Men det kan även vara bra att tillåta sig själv att inköpa en bok som du annars kanske inte hade köpt – just för att den nu är så billig. På så vis kan du lyckas vidga dina vyer och hitta nya intressanta ämnen som du annars inte hade berört.

Även Veronica på Akademibokhandeln har några boktips att bjuda på, och lyfter främst hälsoböcker med fokus på klimat och vegetariask kost eftersom är någonting som många bör lära sig mer om. Bland annat rekommenderar hon Tio lektioner i matlagning av Lotta Lundgren, Paulo Robertos träningsbok och Tommy Myllymäkis bok ”Grönsaker – tillbehör och Garnityr”. För dig som inte tycker matlagning är speciellt kul är det klart dumt att inköpa dessa böcker enbart för att de är billiga. Då finns det andra bra böcker att läsa. Deckare som är mycket omtyckta är de från Lars Kepler, romantiska böcker? varför inte köpa hem klassikerna från Jane Austin?  Sen är det självklart smart att även köpa barnböcker eftersom det är en någonting som alltid går hem.