Håll avbrotten borta med bra mobilladdare

Finns det något mer irriterande än när batteriet tar slut mitt under spelet eller löprundan? Eller när mobilen börjar ta slut när du ser på film eller är engagerad i ett viktigt samtal? Faktum är att mobilbatterier av någon anledning alltid börjar sina precis när de är som viktigast.

Genom att utrusta dig med en bra mobilladdare kan kan du tryggt hålla batterierna laddade utan att din telefon skadas eller förstörs. Det är viktigt att du skaffar original-utrustning som är tillverkad för just din apparat för optimal effektivitet. Undvik piratkopior till varje pris – de innebär inte bara stora risker, du förlorar dessutom din telefons garanti om du använder dem.

Håll dig laddad för alla tillfällen

Det finns idag ett flertal sätt att ladda mobilen på och det är alltid smart att ha tillgång till olika laddningsmöjligheter, vare sig du är hemma, på kontoret eller på resande fot. De främsta alternativen är:

  • Klassisk laddare – satsa på en mobilladdare som är snabb och effektiv
  • Trådlös laddare – låter dig lägga mobilen på en platta som gör jobbet
  • Powerbank – lätt att ta med sig och låter dig ladda mobilen eller paddan flera gånger om
  • USB kabel – kan kopplas till exempelvis dator, högtalare eller laddningsstationer på flygplatser

Ladda mobilen så smart som möjligt

Hur länge din mobil hålls laddad beror inte bara på dess batteri utan också vad du gör med den och hur du laddar den. Filmer, spel och GPS drar mer än textande eller att enbart lyssna på musik eller ljudböcker och det spelar också roll hur varmt eller kallt det är.

Det finns många myter om mobilladdning, till exempel att du ska låta den laddas ur helt mellan varven eller att den ska ligga på 100% hela tiden. Det bästa är att ladda den regelbundet under kortare perioder och att låta batteriet få vila då och då genom att du stänger av mobilen. Många experter rekommenderar att mobilen hålls borta från sovrummet, eller åtminstone på ett visst avstånd när du ska sova. Du bör aldrig låta mobilen ladda över natten då långvarig laddning innebär ökad brandrisk och dessutom sliter mer på batteriet.