Läsa i surfplattan ökar tillgängligheten

Nu läser vi allt mer online och det på både läsplatta och surfplatta. Det gör tillgängligheten bättre och skapar fler forum för att öka läsningsinspirationen hos barn och unga.

 

Använder du din padda mycket för surf och läsning? Det kan lätt hända att man tappar den lilla surfplattan, något som i sin tur kan göra att den får en spricka eller helt enkelt går sönder. Som tur är, är det enklare än någonsin att reparera ipad, vad denna än har utsatts för. Läs mer om detta på bland annat Phonehero.

 

Låna böcker direkt i surfplattan

 

Nu kan man låna barnböcker gratis via appen Bibblix i surfplattan, det är en app som ska stimulera barn att läsa mer. Alla får läsa gratis, men bara tre böker, sedan krävs ett bibliotekskort hos ett anslutet bibliotek. Mer om detta går det att läsa om i denna artikeln från Pc för alla.

 

I en annan artikel, i Svenska Dagbladet, får det att läsa om hur undersökningar visar på att digitala böcker inte behöver vara särskilt mycket sämre än tryckta varianter – när det kommer till behållning av texten i efterhand. I många tidigare undersökningar som pekat ut pappersbokens överlägsenhet visar det sig i efterhand att det funnits en hel del brister – i just undersökningarnas vetenskaplighet alltså. Men i stället för att ställa digitala böcker mot de tryckta och hålla en slags debatt kring detta bör man kanske fokusera på hur läsbarheten på skärm kan bli ännu bättre än vad det i dagsläget är.

 

Det finns även massor av noveller att läsa online – som det går att läsa om här:
Nu samlar Mittmedia omkring 500 läsarnoveller i flera e-böcker som kommer att publiceras på mediekoncernens sajter senare i höst – Medievärlden