Skapa en levande trädgård

Även om det snart är minusgrader i luften och kärlen i marken snart är här så ska du inte glömma bort din trädgård. Nu kan vara den bästa tiden att fundera ut hur du vill ha det, samt en sista räddning inför vinterns dvala.  Att då ta hjälp av en trädgårdsbok är aldrig fel väg

4752248-seedlings-growing-in-peat-moss-potsNär det kommer till vår uteplats så är vi otroligt bra på att försumma den ordentligt. Varför? För vi brukar anse att det räcker med att ha det som det ser ut nu och vi har svårt att se potentialen på vad som kan göras med en levande uteplats. En annan och stark anledning brukar vara att vi istället väljer att fokusera på att fixa till det inne i hemmet för att känna större glädje i att vara hemma. Men, genom att tänka så, så tänker många fel och missar den potential och myshetsfaktor och glädje som trädgården kan sprida. Bara genom att börja odla lite grödor, plantera lökar och surfa in på spotiled.se för att klä in trädgården och uteplatsen med lite skön led-belysning förhöjer man både stämningen ute och inne – då det blir härligare att kika ut.

Börja smått, men tänk stort

Vad som brukar vara felet är att vi går på för stort och sedan tröttnar halvvägs. Genom att redan nu när det är vinter börja fundera på hur du ska vintersäkra din trädgård så får du månader av planering på hur du sedan vill forma den. Det bästa av alla tips för att skapa en levande trädgård är att ha en trädgårdsbibel i form av en bok med massa bra tips på hur du ska arbeta och vad du ska plantera för att skapa liv och glädje. The secret gardener är ett hett tips för alla som inte har, men vill ha, större koll.