Fördelar med att välja e-böcker

Under de senaste åren har e-böcker blivit mer och mer populärt. Istället för att köpa en fysiskt bok är det möjligt att köpa böcker direkt till datorn, mobilen eller surfplattan. Det finns flera fördelar med att välja en e-bok istället för en fysisk bok.

E-böcker går att köpa direkt online och istället för att vänta några dagar på att boken ska anlända får du tillgång till den direkt. E-böcker finns dessutom att köpa hos en rad med hemsidor vilket gör utbudet stort. Det finns flera anledningar till att fler och fler väljer att köpa en e-bok istället för en fysisk bok, bland annat är det bekvämare för ögonen.

”I stället för att sitta och hålla i en bok och bli trött i ögonen efter ett par kapitel kan du ställa in ljudstyrkan på din enhet och detsamma gäller textstorleken.”

Fördelar med e-böcker

Det finns en lång lista fördelar med vad som är bra med e-böcker. De största fördelarna är att det är väldigt bekvämt. I stället för att sitta och hålla i en bok och bli trött i ögonen efter ett par kapitel kan du ställa in ljudstyrkan på din enhet och detsamma gäller textstorleken. Andra fördelar med e-böcker är att det både är miljövänligt och ska du åka på semester behöver du inte packa ner flera böcker. Allting finns istället på din mobil eller surfplatta.

Fördelar:

  • E-böcker är många gånger billigare än de klassiska böckerna.
  • Du kan få plats med tusentals böcker på din enhet vilket gör att du slipper bära 5-6 böcker när du åker på en resa och vill ha något läsbart med dig.
  • Det är mer miljövänligt att läsa e-böcker.
  • E-böcker låter dig ändra storleken på texten vilket gör det lättare för dig med sämre syn.